Chauffeursdiensten gaan verder dan alleen het veroveren van mensen van a naar b in een taxi of een luxe auto. In Nederland zijn er verschillende chauffeursdiensten die je in kunt schakelen voor evenementen of bedrijven. In deze blog kijken we naar de vijf populairste chauffeursdiensten die in Nederland worden aangeboden.

Studentchauffeur

Het inhuren van een studentchauffeur is een van de populairste chauffeursdiensten van de laatste jaren. Als je voor belangrijke meetings van A naar B moet, maar je kunt of wilt om verschillende redenen niet zelf rijden is een studentchauffeur dé oplossing. Terwijl je achterin je eigen auto zit zorgt een getrainde student dat je veilig, comfortabel en snel op de plaats van bestemming komt. Vooral de gunstige tarieven maken dit een populaire dienst ten opzichte van privé chauffeurs, waarbij ook voor speciaal vervoer gezorgd wordt.

Autotransport

Dagelijks moeten er auto’s door heel Nederland vervoert worden. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die voor speciale evenementen vanuit de dealer naar een evenementenlocatie gereden moeten worden. In plaats van deze zelf  naar de locatie te rijden worden er vaak studentchauffeurs ingeschakeld voor dit transport.

Valet parking

Bij hotels is valet parking een service die voornamelijk wordt aangeboden aan gasten als er direct bij het hotel niet voldoende parkeergelegenheid is, of puur als stukje extra service. Zo hoeven de gasten niet zelf een parkeerplek te zoeken en te sjouwen met de bagage van de parkeerplaats naar de kamer. Dit valt uiteraard ook onder chauffeursdiensten omdat getrainde professionals tijdelijk de bestuurder van je auto worden.  Tegenwoordig is het ook populairder om valet parking aan te bieden bij evenementen waar parkeren door de locatie of omstandigheden lastig is.

BOB chauffeur

Als je een avondje uit gaat is een BOB chauffeur een goed alternatief voor een taxi. Vooraf wordt afgesproken waar iedereen opgehaald en afgezet moet worden en wat de kosten zijn. Op die manier kan iedereen die mee gaat genieten van een drankje, zonder zich ’s avonds zorgen te hoeven maken hoe ze thuis komen. Ook hier worden vaak voordelige studentchauffeurs ingeschakeld.

Parkeerbegeleiding

Bij evenementen waar in korte tijd veel bezoekers verwacht worden kan het parkeren een chaos worden. Met professionele parkeerbegeleiders wordt dit proces in goede banen geleidt. Zo voorkom je files en verwarring bij het parkeren. Tevens wordt er optimaal gebruik gemaakt van het parkeerterrein