Wanneer je op tijd naar Amsterdam Airport Schiphol moet of naar een belangrijke zakelijke meeting, dan wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Boek daarom veilig een taxi in Amsterdam. Zo weet je zeker dat je op tijd aankomt op de plek van bestemming. Je kunt deze taxi’s eenvoudig online bestellen of reserveren.

Een taxi in Amsterdam is betrouwbaar

Je kunt in Amsterdam tegenwoordig veilig een taxi bestellen, er gelden voor de chauffeurs namelijk zeer strikte regels. Hieronder hebben we enkele regels voor je uitgelicht.

  • De taximeter in je taxi wordt altijd ingeschakeld. Na afloop van de rit ontvang je een ontvangstbewijs met informatie over de kosten, de rit en de taxi.
  • De lange ritten zijn voor een taxichauffeur het meest lucratief. Maar een korte rit mag niet geweigerd worden door een taxichauffeur, behalve wanneer je met te veel personen in de taxi mee wilt natuurlijk.
  • De taxichauffeur moet je altijd veilig via de kortste/snelste route naar je bestemming brengen. Er mogen dus geen onnodig lange omwegen gebruikt worden om extra geld te verdienen.

Met deze regels kun je er zeker van zijn dat je bij een officiële taxi nooit wordt opgelicht. Kies je voor een niet-officiële taxi, zoals bijvoorbeeld een snorder, dan heb je deze zekerheid natuurlijk niet.

Taxi op Schiphol zonder vergunning

Wil je veilig vanaf Amsterdam Airport Schiphol reizen? Zorg er dan voor dat je een taxi met vergunning boekt. Je herkent deze taxi’s aan de daklichten met de bedrijfsnaam en de blauwe kentekenplaten.

Taxi in het centrum van Amsterdam

Taxi’s mogen in Amsterdam niet zomaar stoppen waar ze willen, dit zou de doorstromen van het drukke centrum ernstig verstoren. Er zijn hiervoor specifiek aangewezen taxistandplaatsen in Amsterdam. Moet je naar een specifiek adres in het centrum, overleg dan vooraf met de chauffeur over de plek waar je uit kunt stappen. Zo voorkom je dat je onnodig ver moet lopen.