Jarenlang heb je gezwoegd met bijbaantjes waar je te weinig verdiende en vrij weinig van hebt geleerd, toch? Voor velen is dit het geval. Niet iedereen natuurlijk. Feit blijft dat je waarschijnlijk veel moeite hebt moeten doen om je eerste auto aan te schaffen. Heel erg jammer is het dan dat je dat paaltje op de hoek miste en nu een dikke deuk in je auto hebt. Wat moet je nu doen? In deze blog geven we je tips hoe je (goedkoop) jouw eerste autoschade oplost. 

Kun je het zelf oplossen?

Het is verstandig altijd goed te kijken waar en hoe erg de schade is. Als het uiterlijke schade is kun je het namelijk makkelijker laten zitten dan als het inwendig je motor kapot aan het maken is. Op Youtube heb je ontzettend veel tutorials hoe je zelf kleine schade kunt oplappen, zoals een kleine deuk in de zijkant. Is het iets wat je zelf niet kunt opknappen, ga dan naar een professional. Woon je in de buurt van Amstelveen? Ga dan naar een autobedrijf Amstelveen. Autobedrijven kunnen de schade namelijk veel beter verhelpen en vaak tegen een redelijke prijs. Veelal vinden ze ook andere dingen die verholpen kunnen worden. Zo tover je die schade om tot een perfect werkende auto. 

Autoschade onderling regelen ja of nee?

Het komt ontzettend veel voor bij jonge rijders dat ze dingen in het verkeer onderschatten en zichzelf overschatten. Te laat remmen, guess what, je zit op de bumper van de persoon voor je. Dit kan de beste voorkomen, maar de statistieken laten zien dat beginnende rijders veel schade rijden. Vandaar dat je premie ook zo hoog is. Moet je de schade onderling regelen of niet? Schade claimen kan namelijk gevolgen hebben op de opgebouwde schadevrije jaren. In veel gevallen is het verstandig om schade op eigen rekening te nemen. Je moet dan in de buidel tasten, maar hebt hier in aankomende jaren wel profijt van waardoor je in veel gevallen eigenlijk goedkoper uit bent. Regel de schade alleen nooit buiten de verzekeraar om. Als je het buiten de verzekeraar regelt en het rechtstreeks regelt met de tegenpartij is dit niet zonder risico’s. Als je niet weet hoe de procedure loopt en wat jouw rechten en plichten zijn, kan je soms flink opgelicht worden. Je bent geen vriendjes met degene waar je schade op rijdt (of andersom). Dit is dus niet verstandig.