Een auto huren is meestal vrij prijzig. Er zijn echter manieren om de kosten bij het huren van een auto zo laag mogelijk te houden. De onderstaande tips laten een wereld voor je opengaan en je zult zien dat het huren van een auto helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Voorkom extra hoge tarieven op een vliegveld

Luchthavens rekenen meestal een extra premie voor het gemak van het ophalen van je auto vlak na je vlucht en het afgeven van de auto vlak voor de vertrek vlucht. Soms is het gemak de moeite waard, maar als je genoeg tijd hebt tijdens je vakantie, dan is het vaak je zuurverdiende centen niet waard. Vaak bieden de autoverhuurbedrijven in de stad lagere tarieven aan, dus weeg je opties af als het de moeite waard is om eerst naar de stad te gaan en dan te huren.

Voorbeeld bij autoverhuur op reis

Je landt op de vlieghaven van Rotterdam/Den Haag. Je wilt daar een auto huren, maar wel zo goedkoop mogelijk. Een betere optie is dan om de eerste afstand per openbaar vervoer te gaan, om vervolgens voor autoverhuur Rotterdam in de binnenstad een auto te huren.

Kijk niet over upgrade aanbiedingen heen

Je zou het misschien niet denken, maar een upgrade hoeft helemaal niet veel extra te kosten. Dit werkt het beste in drukke tijden, als de goedkoopste auto’s schaarser zijn. Meestal kun je dan zeer betaalbare upgrades krijgen voor een grotere autoklasse als gevolg van de schaarste. Als je upgrades worden aangeboden, reageer dan dat het afhankelijk is van de prijs. De kans dat je wegrijdt in een veel ruimere auto tegen minimale meerkosten is erg groot.

Neem deel aan een loyaliteitsprogramma voor huurauto’s

Het is gemakkelijk, het is meestal gratis, en het komt vaak met extra’s zoals gratis upgrades. Als je regelmatig auto’s huurt, is het de vijf minuten die je nodig heeft om je in te schrijven zeker waard. Als lid zullen de meeste bedrijven je beloningspunten geven die je kunt inwisselen voor gratis huur of upgrades.